ONZE GESCHIEDENIS

Ontdek

Belangrijke gebeurtenissen

1970

Alphonse Archambeau, een ambachtelijke slager uit de streek van Verviers, werd vergezeld door zijn twee zonen om zijn vleeswarenbedrijf te ontwikkelen.

1978

Implementatie van het eerste productieatelier van 250 m² in Ensival.

1987

Door de groei van het bedrijf kon het een modern gebouw van 800 m² op het industrieterrein Petit-Rechain bouwen en betrekken.

1992

Het bedrijf breidt snel uit en vergroot de oppervlakte van het gebouw tot 2.800 m².

1999

Het bedrijf investeert in het verpakken van consumentenporties met de installatie van zijn eerste voorsnijlijn.

2004

Integratie van Briquemont, gevestigd in Sainte Marie-Sur-Semois, gespecialiseerd in de productie van droge worsten.

2009

Integratie van D’Argifral in de Gephuras groep (voorheen Locks International nv)

2012

De nieuwste uitbreidingen brengen de oppervlakte van het Petit-Rechain gebouw op +/- 7. 000 m², waardoor het een ultramoderne faciliteit is op het gebied van zowel productietechnologie als energiebeheer.

2019

Het bedrijf is al drie generaties in handen van de familie Archambeau en Philippe Van Damme, al 10 jaar voorzitter van de Raad van Bestuur, zal de functie van CEO overnemen.

2023

Philippe Van Damme’s zoon Antoine, lid van de Raad van Bestuur, treedt toe tot het familiebedrijf.

Panneaux Photovoltaiques

Er zijn 333 fotovoltaïsche panelen geïnstalleerd op een deel van het dak en op een metalen structuur boven de parkeerplaatsen en laad- en loskades.

2024

Integratie van Oliver Food, een bedrijf gespecialiseerd in de bereiding van delicatessen.

Integratie van Boubasud, een bedrijf gespecialiseerd in de productie van couscous met verse groenten en bereide maaltijden.

Ons team

PRODUCTIE

Le Bocage is in de eerste plaats een familiebedrijf.
72 mensen vormen deze grote familie en hun motivatie en toewijding hebben het bedrijf gemaakt tot wat het nu is.

Kantoren

Wat vertegenwoordigt ons

Onze waarden

100% Belgisch

We werken nauw samen met leveranciers van 100% Belgische varkens. Onze gevogeltecharcuterie is afkomstig van 100% Belgisch gevogelte dat gekweekt is volgens de hoogste kwaliteitsnormen.

Lokale ingrediënten

Onze ingrediënten zijn zorgvuldig geselecteerd en waar mogelijk afkomstig van lokale producenten. De melk die in onze producten wordt gebruikt, komt van een lokale boerderij.

Respect voor het milieu

Onze productielocaties maken een aanzienlijke groei door, altijd met respect voor het milieu en in overeenstemming met de kwaliteitsnormen.

Consumentenvraag

Dankzij de ontwikkeling van onze productiemiddelen kunnen we een breed assortiment producten aanbieden in verpakkingen die voldoen aan de behoeften van de consument.

CERTIFICERINGEN

IFS-certificering voor onze twee productielocaties.

Talrijke strenge zelfcontroles zorgen ervoor dat onze processen en voedselveiligheid onder controle zijn, boven en buiten de wettelijke vereisten.

Saucisson, Collier en Pipe d’Ardenne, onze Ardense producten profiteren van dit “IGP ” label.