In de keuken – Hartige flensjes voor Chandeleur

2 februari… lang leve Kerstmis en waarom geen hartige crêpe?

Hier zijn twee heerlijke recepten!

Hartige crêpe met Le Bocage bloedworst en geroosterde appels

EN KEUKEN-CHANDELEUR-1

Ingrediënten (voor 2-3 pannenkoeken) :

  • 125 g bloem
  • 25cl melk
  • 1 ei
  • 1 theelepel olie
  • 1 snufje zout
  • Rode uien
  • Argifral bloedworst
  • 1 appel
  • Boter/olie om te koken

Voorbereiding :

  1. Giet de gezeefde bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Giet de helft van de melk erbij. Meng en breng de bloem naar het midden van de kom.
  2. Klop het ei los in een kom en schep het voorzichtig door het bloem-melkmengsel. Voeg de olie en het zout toe en meng goed.
  3. Blijf mixen terwijl je de rest van de melk toevoegt tot je een gladde pasta krijgt die niet te dik en niet te lopend is.
  4. Beboter een koekenpan met antiaanbaklaag en zet op hoog vuur. Wanneer de pan heet is, giet je er een pollepel pannenkoekenbeslag in en verdeel je het over het hele oppervlak, terwijl je de pan beweegt. Als de randen loskomen van de pan, ga dan met een spatel onder de crêpe staan en draai hem om. Garneer met de bloedworst, geroosterde appels en rode uien.

Crêpe met verse spinazie en Le Bocage ham

EN KEUKEN-CHANDELEUR-2

Ingrediënten (voor 2 pannenkoeken) :

  • 100 g verse spinazie
  • 20cl melk
  • 1 ei
  • 75 g bloem
  • Geraspte emmenthal
  • Argifral Ham
  • Zout en peper
  • Boter/olie om te koken

Voorbereiding :

  1. Snijd de spinazie bij en was hem.
  2. Doe de uitgelekte spinazie, melk en ei in een blender. Breng op smaak met zout en peper en mix tot een gladde massa.
  3. Voeg de bloem beetje bij beetje toe zonder de mixer te stoppen.
  4. Giet een kleine lepel beslag in een hete, vooringevette koekenpan en smeer uit.
  5. Na een goede minuut koken, breek je het ei en bestrooi je het met een beetje geraspte kaas en ham.
  6. Laat een paar minuten bakken en leg de pannenkoek op een bord.
  7. Serveer zodra de pannenkoeken klaar zijn en geniet met spinaziescheuten.

We hopen dat u geniet van uw maaltijd!

Categorieën

Over ons

Het familiebedrijf ‘Le Bocage’ is al 45 jaar gespecialiseerd in de productie en verkoop van vleeswaren van varkens en gevogelte.