KROKANTE WITTE PENS EN VIJGEN
Recept gemaakt in samenwerking met NATHOME
Ingrediënten: (voor 4 personen)
- 2 Brickvellen
- 8 plakjes Tartin’ witte pens
- 4 verse vijgen
- 4-kruiden tomatenchutney (tomatencompote, bruine suiker en witte wijn).
- Gemengde salade
- Granaatappelvinaigrette (gemaakt met olijfolie)
- Verse granaatappel
Stappen :
- Verwarm een pan op middelhoog vuur voor.
- Rol een brickvel uit en bestrijk het lichtjes met gesmolten boter.
- Kook 2 vijgen in een beetje boter tot ze gaar zijn.
- Snijd het brickvel in 4 gelijke stukken.
- Leg op elk stuk brickvel een plakje Tartin’ witte pens en een stukje gekonfijte vijg.
- Vorm er snoepjes van door de zijkanten van het brickvel om te klappen en goed af te sluiten.
- Bak de snoepjes in de pan met een beetje boter tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Maak een salade met de in vieren gesneden verse vijgen, granaatappelpitjes en granaatappelvinaigrette.
- Serveer de warme zoetigheden met de 4-kruiden tomatenchutney om te dippen.
Eet smakelijk!