In de keuken – Knapperige witte pudding en vijgensnoepjes

KROKANTE WITTE PUDDING EN VIJGENSNOEPJES

Recept gemaakt in samenwerking met NATHOME

Ingrediënten: (voor 4 personen)

  • 2 vellen baksteendeeg
  • 8 plakjes Tartin’ witte pudding
  • 4 verse vijgen
  • 4-kruiden tomatenchutney (tomatencompote, bruine suiker en witte wijn).
  • Gemengde salade
  • Granaatappelvinaigrette (gemaakt met olijfolie)
  • Verse granaatappel

Stappen :

  1. Verwarm een koekenpan voor op middelhoog vuur.
  2. Rol een vel baksteendeeg uit en bestrijk het lichtjes met gesmolten boter.
  3. Kook 2 vijgen in een beetje boter tot ze gaar zijn.
  4. Snijd het baksteendeeg in 4 gelijke stukken.
  5. Leg op elk stuk baksteendeeg een plakje Tartin’ witte bloedworst en een stukje gekonfijte vijg.
  6. Vorm de snoepjes door over de zijkanten van het baksteendeeg te vouwen en goed af te sluiten.
  7. Bak de snoepjes in de pan met een beetje boter tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  8. Maak een salade met de in vieren gesneden verse vijgen, granaatappelpitjes en granaatappelvinaigrette.
  9. Serveer de warme zoetigheden met de 4-kruiden tomatenchutney om te dippen.

Eet smakelijk!

Categorieën

Over ons

Het familiebedrijf ‘Le Bocage’ is al 45 jaar gespecialiseerd in de productie en verkoop van vleeswaren van varkens en gevogelte.