In de keuken – Knapperige witte pens en vijgen

KROKANTE WITTE PENS EN VIJGEN

Recept gemaakt in samenwerking met NATHOME

Ingrediënten: (voor 4 personen)

  • 2 Brickvellen
  • 8 plakjes Tartin’ witte pens
  • 4 verse vijgen
  • 4-kruiden tomatenchutney (tomatencompote, bruine suiker en witte wijn).
  • Gemengde salade
  • Granaatappelvinaigrette (gemaakt met olijfolie)
  • Verse granaatappel

Stappen :

  1. Verwarm een pan op middelhoog vuur voor.
  2. Rol een brickvel uit en bestrijk het lichtjes met gesmolten boter.
  3. Kook 2 vijgen in een beetje boter tot ze gaar zijn.
  4. Snijd het brickvel in 4 gelijke stukken.
  5. Leg op elk stuk brickvel een plakje Tartin’ witte pens en een stukje gekonfijte vijg.
  6. Vorm er snoepjes van door de zijkanten van het brickvel om te klappen en goed af te sluiten.
  7. Bak de snoepjes in de pan met een beetje boter tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  8. Maak een salade met de in vieren gesneden verse vijgen, granaatappelpitjes en granaatappelvinaigrette.
  9. Serveer de warme zoetigheden met de 4-kruiden tomatenchutney om te dippen.

Eet smakelijk!

Categorieën

Over ons

Het familiebedrijf ‘Le Bocage’ is al 45 jaar gespecialiseerd in de productie en verkoop van vleeswaren van varkens en gevogelte.